Saturday, October 31, 2009

Semoga Taubat Ku di terima...


video

TAUBAT SEORANG HAMBA

Hati hiba mengenangkan....
dosa-dosa yang ku lakukan...
Oh Tuhan.....maha kuasa...
terima taubat hamba berdosa....

ku akui......kelemahan diri...
ku insafi.....kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini...
terima lah..terima lah...terima lah...
taubat ku ini.....

telah aku merasakan...
derita jiwa dan perasaan..
kerna hilang dari jalan...
menuju redha Mu ya Tuhan.....

ku akui....kelemahan diri...
ku insafi...kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini....
terima lah...terima lah...terima lah...
taubat ku ini....

di hamparan ini ku meminta....
moga taubat ku di terima....

(***) ku akui...kelemahan diri...
ku insafi...kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini...
terima lah...terima lah...terima lah...
taubat ku ini.....

ulang (***)

Thursday, October 29, 2009

Jemputan dari kami


DOAKAN KAMI

p/s : Jemputlah datang..mungkin ada yang tak 'ter'sampai kad jemputan..kire jemput jugak la ni eh... :)

On My 21st...suka....duka...

ASSALAMUALAIKUM…….

Alhamdulillah….aku masih di beri kesempatan dan kekuatan untuk meng 'update' blog ni… Alhamdulillah….aku masih di beri kesempatan lagi untuk meneruskan hidup di usia 21 tahun ini… dah 21 tahun….ke…baru 21 tahun….

Sejak berhijrah ke luar…baru kali ni aku berkesempatan untuk menyambutnya bersama keluarga tercinta…orang nak kata ponteng kelas ke..ponteng kuliah ke…cakap je….ad aku kisah…???

Hum….kalo tengok tajuk entry ni……cam ad something wrong je kan…sepatutnya di hari kelahiran ni… menyambut besday…mesti la hepy je kan…hum…..aku masih mampu tersenyum dan bergelak ketawa dengan mak abah dan adik2…alhamdulillah……

Di kesempatan ini…terima kasih aku ucapkan kepada semua kawan-kawan yang telah mesej, ‘wish’ sempena birthday aku…mintak maaf masa tu hp off buat sementara waktu..ada perkara yang tidak dapat di elakkan…lambat reply…

Di sebabkan virus kemalasan menular dalam diri wat masa ni..maka x dapat lah men’display’ ucapan2 besday yang istimewa dari kawan2 dan ucapan besday dari orang yang teristimewa.....

Untuk muhasabah diri...jangan lah jaga tepi kain orang...cam aku tak pernah nak amek tahu hal orang..begitulah, aku tak suka orang amek tahu hal aku...orang kata..jaga tepi kain kite dulu, mungkin ada yang terkoyak ke, kotor ke..baru tengok kain orang lain...bukan la nak kata pentingkan diri sendiri ke ape..kite kan hidup bermasyarakat..jadi, kene la amek tahu jugak hal jiran2, kawan2 satu kelas..tapi..biarlah yang sepatutnye je..jangan orang kata cam polis plak nak tanya kan...amalan amek berat satu sama lain memang patut di amalkan..khususnya satu kelas kan.. tapi berpada-pada la..jangan sampai buat orang lain tak selesa dengan sikap kita...

Ni..kang ada plak yang salah faham...bukan nak tujukan pada mana-mana individu ke..just untuk ingatan diri sendiri je...tapi, kalo pembaca2 sekalian mungkin ada yang terbaca dan yang 'ter'terasa dengan kenyataan ini.. harap maaf...tanpa niat nak menyinggung mana-mana pihak...wallahua’alam.....

terima kasih kepada pemberi-pemberi hadiah sekalian....

“Diharapkan, amanah yang berjaya ditunaikan, menjadi habuan akhirat dikala mengadap Allah SWT, disamping menjadi modal utama untuk dibangkitkan bersama Nabi kesayangan, Muhammad SAW.”

Thursday, October 8, 2009

Antara Betul ke Tidak

Tagged by Hafidah..~~

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with d wedding plan!=) At the end, choose d people u want to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know about u!


1. how old are you?~ 20 tahun je...bulan ni bakal menjangkau 21, hihihi

2. are you single?~ hum.....engaged daaaa.....

3. at what age do you think you'll get married?~ hum....20 tahun ke atas, ngeh2

4. do you think you'll marry the person you are with now?~ of Course la..x kan tunang ngan org lain, kawen ngan orang len, hihi...insyALLAH...doakan kami....

5. if not, who do you want to marry?~ jawapan nye tetap same.... ;)

6. who will be your bridesmaid & bestman?~ sape2 yang sudi, cepat bagi name, hihi =)

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?~ ha..rahsia2...datang la nanti baru tau, hikhik

8. where do you plan to go on honeymoon?~ ikut husband la..kan die nak belanje, hihi..

9. how many guests do you think you'll invite?~ hum...brape ye..tengok lembu brape ekor ayah aku nak sembelih...hihi

10. will that include your exes?~ ape pny soalan daa...umat islam kan bersaudara....hihi

11. how many layers of cake do you want?~ hum...kalo x dapat 3, 5 pon ok gak...huhu

12. when do you want to get married, morning or evening?~ ni dah ketetapan, after zohor, huhu..

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.~ xpernah terpk la plak..kot ad kompang ke selawat ke..best jugak..huhu

14. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?~ makan ngan tangan la, romantik ckit, ayu, sopan gitu..hihi

15. champagne or red wine?~ ish3...selalu nye org melayu wat sirap jer le...

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?~ tunggu cuti sekolah panjang la kot...maklum la 2 2 ustaz/ ustazah.....hihi

17. money or household items?~ nak both~~ehe..

18. how many kids would you like to have?~ ha..campur adik beradik aku, adik beradik die.. (ke up lagi..my future husband....???)huhu

19. will you record your honeymoon in DVD/CD?~ eh..nak la...bukan selalu kan, hihi

20. whose wedding plan would you like to know next.~ kak kiah ke, sape2 yang dah nak kawen tu, sedar diri..hihi..hum...my future husband...?? bleh gak nk wat..bleh baca, hihi

Wednesday, October 7, 2009

Bermula di sini. . .

ALHAMDULILLAH.... hari ini dapat jugak aku post beberapa gambar dan cite2 terbaru.. moga2 masih dalam 'mood' raya... huhu... syawal kali ini penuh bermakna buat diri ku..buat keluarga aku.... di kesempatan ini... aku nak ucap....

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.. MAAF ZAHIR BATIN...

kepada semua kawan2 yang mengenali diri ini..salah silap harap di maaf kan...






































Bermulanya episod baru dalam hidup ku yang bergelar seorang wanita.... alhamdulillah juga, majlis yang di rancangkan telah berjalan lancar..dengan izin dariNYA...maka sah lah aku bergelar tunangan orang...belum nek status 'puan' lagi...hihi...

*********************

Doa kami..semoga ikatan pertunangan ini kekal hingga ke jinjang pelamin...tempoh pertunangan ini orang kate tempoh untuk berkenal-kenalan..walaupun dah lame kenal..tapi.. masa bertunang ni, orang kate banyak dugaan dan cabarannya...semoga kami sama2 tabah dalam menempuh dugaan..sama ada dari dalaman mahupun luarannya....

**********************

Kadang2 bile di fikir2kan...takut juge la..bakal nak menghadapi alam baru ni...dah biasa sorang2.. bebas je ke mana nak pergi..ttbe dah kene buat semua utk 2 orang...ai...banyak nak kene belajar ni...belajar degree ni pon x abes lagi..hikhik...

*****************

Apa2 pon..semua orang mesti mengimpikan hidup berkeluarga jugak..nak ada keluarga yang bahagia...cume yang bezanya cepat atau lambat...

***************************

Hum....semoga majlis pernikahan dan perkahwinan yang bakal berlangsung berjalan lancar.. semoga mendapat keberkatan dariNYA....


"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kami...berkatilah majlis kami..rahmatilah hidup kami...limpahkanlah rezeki kepada kami dan ke atas keluarga kami..serta berkatilah rezeki yang telah engkau berikan kepada kami.....amiiiiinnn...."