Friday, December 25, 2009

PeNGanTiN 2 MiNGGu

ASSALAMUALAIKUM.......ALHAMDULILLAH....sudah 2 minggu aku bergelar isteri kepada seorang suami...tak tahu nak tulis ape ni...saje nak mengupdate blog...sudah 2 entry mendahului suami aku...huhu...xd la nak cakap besau...saje nak men'challenge' jer..huhu...

Seminggu lepas majlis kenduri...stay kat Terengganu...tak cukup rasa nya seminggu...mane nak kemas umah...nak memenuhi undangan lagi...paling best tau x ape...pengantin baru ni kene basuh periuk besau...huhu...dek kerana cbok...tiga hari pas kenduri baru berkesempatan membasuh periuk nye...dah le 2 biji plak tu..ape lagi......gosok..jangan x gosok...gosok..sampai berkilat..hihi..
Lame gak la nak mengilatkan periuk yang hitam nye bleh tahan tu...huhu..lupe nak amek gambau plak..kalo x, bleh la di jadikan bukti...hihi...

Tak tau cm mana perasaan ketika bergelar raja sehari tu...sangat penat..dari pagi..eh..kalo pengantin pempuannye dari malam sebelum majlis dah cbok kat lokasi..kalo ikut kan proses nye..seminggu majlis dah mula kan operasi...mengecat bilik...cat sendiri tau...panjat2 lagi..huhu.. bile semua benda di lakukan sendiri ni..rasa la jugak seronok nye..puas hati walaupun x la secantik kalo orang pakar yang wat kan...satu hari cat bilik.. di bantu oleh teman setia yang sentiasa menanyakan khabar tentang persiapan majlis..kadang2 rasa die plak yang semangat.. aku ni, bese la..ilek aje memanjang...Dah puas kene bebel, baru terhegeh-hegeh nak wat itu la ini la..huhu...begitu la pengalaman nye...sape yang dah kawen tu, mesti pernah rasa pengalaman cam tu gak kan..mesti ada la cite suka duka...kawen ni kan satu perkara yang indah dalam hidup, mesti la nak buat betul2...alhamdulillah, akhir nya aku dapat rasa gak pengalaman tu sendiri... Perasaan tak puas hati..sedih...gembira...kene marah...kene bebel...dalam tempoh persiapan tu la...hum...bile ingat kembali...kenangan je semua tu.....

Hum...tu cite pengantin pempuannye...pengantin lelaki nye?? mesti ada jugak cerita tersendiri nye...cbok jugak la walaupun x sesibuk pihak pempuan, cabaran nye pihak husband aku ni, adik beradik sume laki, nak mengemas tu, harap kan mak nye aje...kesian la jugak..so, husband aku ni byk berdikari sendiri la jugak untuk majlis kitorang ni..terharu2...huhu...
Sehari sebelum majlis pihak lelaki dah bertolak ke Terengganu...perjalanan mengambil masa yang agak lame dari biasa kerana rombongannye diiringi satu bas dan satu kereta..kul 9 pagi baru sampai di tempat penginapan..kul 10 dah akad nikah..x sempat rehat..ksian...

Event pagi tu di rumah pengantin pempuan ialah khatam al-quran..pas tu terus siap2 untuk ke masjid...dah nak jadi isteri orang la...kecut perut di buat nye...sepanjang perjalanan, kawan aku ni la asyik mengingat kan aku, selawat, doa banyak..maklum la dalam kelam kabut cm tu, tak tau nak pk ape dah...risau aje...huhu..time kasih la kepada kawan aku tu...teman setia dari sekolah rendah lagi...merangkap jiran dan setiausaha penuh sekretariat pelaksana majlis perkahwinan Amir dan Izah...huhu...

Masa mula2 sampai kat masjid tu, xd orang lagi...lega la jugak...agak tenang ckit nant masa akad nikah....alahai...x sampai 5 minit dah kene serbu...paling belakang je...mak ai...ramai nye...kawan2 pon dah ada yang sedia menanti...yang jauh ada, yang dekat pon ada..ngan sedara mara kedua belah pihak lagi...risau kan bakal husband, takut die gabra plak nak akad nanti kan... kang kene ngulang 2 3 kali plak..huhu...tapi...tup2...siap bleh senyum plak depan tok imam tu...betapa ilek nye husband aku tuh...huhu...mesti die ada la tu nak di kongsi pengalaman dan perasaannya saat berdepan dengan tok imam tu dalam blog die nnt...huhu..

Dah selesai akad...bese la..ada plak kene pose macam2...ni yang lemah ni..aku ni kayu ckit bab2 bergambar ni...husband aku tu apetah lagi..huhu...tapi, la ni dah pandai dah..."betul x sayang..."tengok la gambar kawin kitorg,hihi...

Hum....kalo nak cite sume, esok pon x habis aku menaip ni..kang x makan la husband aku tu jawab nye..huhu...

Memang x jangka la, ramai sangat kawan2 datang..yang dari IPIS..kawan2 lame..yang jauh, yang dekat..ramai sangat...x terlayan pengantinnye...2 orang je kan pengantinnye...nak bergambar la, nak bersalam la..huhu...meriah...seronok sangat walaupun letih, penat...

Di kesempatan ini juga lah...aku dan my husband mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan2...especially kawan sekelas...yang sanggup datang dari jauh...terharu sangat... kepada semua kawan2 juga...my roomate juga...terima kasih tak terhingga...kepada semua yang datang...yang memeriahkan majlis kami...tak lupa juga..kepada kawan2 yang menghantar mesej...sehari sebelum majlis dah bertalu-talu mesej selamat pengantin baru...yang tak terbalas tu...yang mengirimkan hadiah tu...terima kasih la...kami mintak maaf...yang tak terlayan masa majlis hari tu, kami juga mintak maaf...kalo ikut kan hati, memang nak bagi layanan sebaik mungkin kepada kawan2...ye la, kite dah jemput, tak kan la nak layan lebih kurang plak kan...tapi, setakat itu je lah yang dapat kami berikan kepada semua....mungkin ada juga tetamu yang tak dapat buah tangan ke...ish3....mintak maaf le...tetamu lain juga ada la bercakap2...ramai sungguh kawan2 yang datang...tengok hadiah je dah tau...bangga dapat kawan2 cam korang...insyALLAH..kalo ada yang jemput..walimah korang nanti, kami sedaya upaya untuk menghadirkan diri...

Seminggu di Terengganu..setiap hari kami menerima undangan dari sedara mara...tradisi kami, pengantin baru di jemput ke umah untuk meraikan especially menantu lah...datang tu, siap ada makan2 lagi...nak balik tu, ada plak buah tangan...seminggu menziarah...sedozen lebih jugak la husband aku mengumpul kan kain pelikat...huhu...

Hari sabtu berikut nya...kami bertolak ke Melaka...sebab isnin nye hari jadi mak mertua, bese nye di raikan bersama2...jadi, husband aku pon sedaya upaya la untuk balik seawal mungkin... Kami sampai di Melaka lebih kurang 7.30 malam...alhamdulillah..selamat sampai, xd masalah sepanjang perjalanan kami...sampai umah jer..mak abah mertua belanja makan..meraikan menantunya ni...terima kasih mak..abah...along...adik...

Hari ni...genap 7 hari (seminggu) aku di umah mentua...berkali2 jugak la husband tanya sepanjang perjalanan balik ke Melaka hari tu..."sayang dah bersedia ke"..aku hanya senyum je.. "insyALLAH"...aku dah beberapa kali jumpa dengan family die sebelum kahwin dulu, walaupun x berapa rapat sangat, tapi kenal la..adik beradik nye 3 orang je..sume teruna...mak abah..

Alhamdulillah...seminggu di sini..xd masalah..boleh sesuaikan diri dengan cara hidup keluarga mentua...memang x same dengan cara hidup kat Terengganu...tapi, boleh sesuaikan...family nye mudah mesra, xd la kekok...kini, ade la 2 wanita kat umah ni..huhu...2 3 hari baru sampai, x tau nak wat pe..tapi kan...yang best nye.. mak mertua aku sporting habis...tu yang seronok tu..hihi... jangan jelez...mak mertua aku jugak ada jaga 2 orang anak jirannye..Nurin Natasya dan Nurin Nabiha namanya..xd la sunyi sangat hari2 aku di sini...seronok melayan kerenah budak2 kecik tu...huhu...

Masih awal untuk menceritakan pengalaman menjadi seorang isteri...baru 2 minggu..xd ape nak di kongsi...lain la kalo yang dah kawen 2 tahun ke..dah banyak petua2 untuk di kongsi...hanya cerita detik2 indah yang paling bersejarah...majlis kat Melaka, insyALLAH cuti sekolah bulan 6 nanti...rahsia dulu tarikh nye..huhu...jemputannya..terpulang mak abah mertua aku la..kalo kenduri nye besar2an ke..kalo boleh di jemput kawan2 satu batch ke...masih dalam perancangan...

Hum....dah satu hari aku dok menaip blog ni..dari husband aku pegi semayang jumaat...sampai dah malam ni...baru le habis menaip nye..maklum la..banyak benau nak di cerita.."macam karangan budak sekolah" husband aku kate...huhu...lagi pun banyak keje sambilannya..kang nak basuh baju la, berhenti makan la, solat la, baca emel la, tengok facebook la..ni baru balik umah sedara..ada baca ya'asin tadi...haa...ni nak gtau jugak..aku dah ad facebook tau..hihi...mula2 tu aku ngan husband cam x berminat sangat nak join benda ni..tapi, kawan2 plak kate, banyak komen untuk kitorg..upe2nye gambar kahwin kitorg dah tersebar satu Malaysia...oohh..baru ku tau..so, aku pon join la..sooo..gambar2 kawin kitorg bleh la tengok kat facebook aku eh...aziee azizah nama nya...husband aku pon dah join cume belum bergiat secara serius lagi...tunggu je la nanti ye..huhu...hardcopy nye bleh la tengok naik cuti nanti eh...

hum...okey la...last but not least...di kesempatan ini...aku n my husband..ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan2..yang banyak membantu sebelum majlis...yang banyak memberikan sokongan...kepada semua tetamu yang hadir, kepada yang meng'wish'..yang memberi hadiah..yang mengirim hadiah..yang mendoakan..paling tidak di lupakan mak abah (dah ucap secara langsung..)sedara mara, jiran tetangga dan orang2 kampung...bersyukur tidak terhingga kepada yang maha berkuasa atas nikmat yang di kurniakan ini.....

SEMOGA HIDUP KAMI DI LIMPAHI RAHMAT OLEH-NYA...AMIINN... =)

Wednesday, December 16, 2009

ALHAMDULILLAH...

-telah selamat di akad nikah kan... :) -



p/s: post akan datang di ceritakan detik2 indah nye..hehe...

Friday, November 20, 2009

Hari Terakhir.....Detik Terakhir......


ASSALAMUALAIKUM......SELAMAT BERCUTI
buat sahabat2 seperjuangan....spcially sume members IPG... 2 minggu berperang dengan exam...hari ni adalah hari terakhir....haa...dah bercuti panjang la bakal2 cikgu ye....

Cuti2 lame ni, jangan main2 plak...waa...bakal cikgu pon kene pesan gak..cam cikgu pesan kat anak murid die....huhu..ye la..bakal2 cikgu ni muda2 lagi..so, berjiwa muda nih...faham2 la cuti ni..macam2 plan nye ye...

hum....malam ni pon aku nak nek bus dah..nak balik kampung....yeay!! balik kampung...ooo...balik kampung...huhu...

Cuti ni cuti yang paling bermakna...maskudnye xde la cuti kosong je cam tahun2 sebelum ni..... ala..cuti2 kosong...cam aku ni...bagi la cuti 2 bulan ke 3 bulan ke...kat umah aje la...tak umah sendiri, umah nenek, umah mak cik..jenuh la abah aku dok ulang alik amek aku, hantar aku.. kang seminggu dok umah mak cik tu lah..minggu depan nak g umah mak cik cne plak...kang umah nenek plak...ish3....cm tu la rutin aku setiap kali cuti panjang hujung semester...
tapi...cuti hujung semster ni....rutin hidup aku akan berubah secara drastik...macam mimpi menjadi realiti pon ada gak..walaupun aku langsung tak pernah mimpi kan ape2 untuk cuti hujung semester 2009....

Namun...takdir menentukan segala2 nya...insyALLAH cuti kali ini..akan lebih bermakna bersama orang baru...orang baru yang akan hadir dalam hidup aku...selama2nya...insyALLAH....
segala persiapan hampir siap sepenuhnya...persiapan terakhir..dan menunggu detik terakhir...
aku bakal bergelar ISTERI......

ISTERI......akhirnya aku bakal memegang status itu...bergelar isteri dalam usia masih muda... memegang status sebagai seorang pelajar juga....tak tergambar rasanya dalam fikiran ku..tak tergambar dalam hati ini...berkali-kali aku seolah2 tidak percaya dengan apa yang akan aku lalui...betul ke dengan keputusan yang di ambil ni?? sudah bersediakah aku?? mampukah aku??
Inilah kenyataannya...realiti...bukan lagi mimpi...kat IPG ni macam x terasa sangat 'feel' nak kawen ni...maklum la baru lepas habis exam ni...kuar enjoy dengan kawan2...tapi, dalam enjoy2, seronok2 tu...ada la kawan2 ngusik2..membuat kan aku cam terpk seketika...bile dok sorang2.. macam2 la di fikir kan...sebelum kawen ni pon...dah berpuluh2 ucapan 'tahniah' dari kawan2.. tahniah bakal melangkah ke alam baru...alam yang menjanjikan keseronokan orang kate, maklum la dulu sorang, sekarang berdua..so, berdua lebih baik kan..seronok la tu...tapi... tak semudah yang di ucap kan...dalam keseronokan tu..aku x lupe pesan2 dari orang2 yang berpengalaman...dalam keseronokan tu..banyak dugaan dan cabarannya...lebih2 lagi..2 2 masih belajar...masih muda...kene banyak pertimbangan rasional nya dalam semua hal.....

huuuu......kadang2 mengeluh...namun kata mak....buat ape nak mengeluh...ini jalan yang kamu 2 orang dah pilih, dah setuju..susah senang..masa akan datang, sama2 la tempuh..tak baik nak megeluh..biar ape orang kate..susah nak belajar ke, nak tunaikan tanggugjawab sebagai suami/ isteri ke...situasi kite tak same dengan orang...panjang bebelan mak masa aku amek cuti 4 hari, balik kampung...hum..bukan mengeluh pon sebenarnya..cume bile pk banyak nye nak kene uruskan untuk majlis kawen ni..ye la sume kene buat sendiri, uruskan sendiri...kadang2 terasa la susahnye,beratnye..tensyennye...dengan kene pulun nak exam lagi...namun...alhamdulillah...segalanya berjalan lancar...hampir 70% sudah di bereskan....tinggal 30% peratus untuk aku dan sayap2 kiri kanan aku menyiap kan nya sebelum majlis...semoga ALLAH permudah kan segala nya...3 minggu bercuti ni..manfaat kan betul2...untuk menyiapkan apa2 yang patut...amek masa untuk bersedia dari segi mental dan fizikal nya...dan...saat2 terakhir sebagai seorang anak dara juga...paling penting 3 minggu ni, aku akan manfaatkan betul2 masa bersama keluarga..mak abah adik2....apabila menjadi isteri.. aku adalah milik suami ku sepenuh nya...aku hanya anak kapal yang wajib mentaati segala arahannya sebagai nakhoda...akan aku turuti segala perintah nya..agar kapal yang sedang belayar tidak karam di tengah2 jalan..insyALLAH....


***********************
Segalanya aku pohon pada DIA yang maha kuasa...kami hanya merancang yang terbaik..namun DIA lah sebaik2 perancang dan sebaik2 pelaksana...hanya doa yang berterusan menjadi senjata utama kami sebagai hambaNYA....

************************

Semoga niat suci kami mengakhiri hubungan kami ni dengan akad nikah di berkati dan di rahmati ALLAH...Doakan semoga segala urusan di permudah kan..dan doakan kami berbahagia hingga akhir hayat...AMIIN....

Saturday, October 31, 2009

Semoga Taubat Ku di terima...




TAUBAT SEORANG HAMBA

Hati hiba mengenangkan....
dosa-dosa yang ku lakukan...
Oh Tuhan.....maha kuasa...
terima taubat hamba berdosa....

ku akui......kelemahan diri...
ku insafi.....kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini...
terima lah..terima lah...terima lah...
taubat ku ini.....

telah aku merasakan...
derita jiwa dan perasaan..
kerna hilang dari jalan...
menuju redha Mu ya Tuhan.....

ku akui....kelemahan diri...
ku insafi...kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini....
terima lah...terima lah...terima lah...
taubat ku ini....

di hamparan ini ku meminta....
moga taubat ku di terima....

(***) ku akui...kelemahan diri...
ku insafi...kekurangan ini...
ku kesali...kejahilan ini...
terima lah...terima lah...terima lah...
taubat ku ini.....

ulang (***)

Thursday, October 29, 2009

Jemputan dari kami


DOAKAN KAMI

p/s : Jemputlah datang..mungkin ada yang tak 'ter'sampai kad jemputan..kire jemput jugak la ni eh... :)

On My 21st...suka....duka...

ASSALAMUALAIKUM…….

Alhamdulillah….aku masih di beri kesempatan dan kekuatan untuk meng 'update' blog ni… Alhamdulillah….aku masih di beri kesempatan lagi untuk meneruskan hidup di usia 21 tahun ini… dah 21 tahun….ke…baru 21 tahun….

Sejak berhijrah ke luar…baru kali ni aku berkesempatan untuk menyambutnya bersama keluarga tercinta…orang nak kata ponteng kelas ke..ponteng kuliah ke…cakap je….ad aku kisah…???

Hum….kalo tengok tajuk entry ni……cam ad something wrong je kan…sepatutnya di hari kelahiran ni… menyambut besday…mesti la hepy je kan…hum…..aku masih mampu tersenyum dan bergelak ketawa dengan mak abah dan adik2…alhamdulillah……

Di kesempatan ini…terima kasih aku ucapkan kepada semua kawan-kawan yang telah mesej, ‘wish’ sempena birthday aku…mintak maaf masa tu hp off buat sementara waktu..ada perkara yang tidak dapat di elakkan…lambat reply…

Di sebabkan virus kemalasan menular dalam diri wat masa ni..maka x dapat lah men’display’ ucapan2 besday yang istimewa dari kawan2 dan ucapan besday dari orang yang teristimewa.....

Untuk muhasabah diri...jangan lah jaga tepi kain orang...cam aku tak pernah nak amek tahu hal orang..begitulah, aku tak suka orang amek tahu hal aku...orang kata..jaga tepi kain kite dulu, mungkin ada yang terkoyak ke, kotor ke..baru tengok kain orang lain...bukan la nak kata pentingkan diri sendiri ke ape..kite kan hidup bermasyarakat..jadi, kene la amek tahu jugak hal jiran2, kawan2 satu kelas..tapi..biarlah yang sepatutnye je..jangan orang kata cam polis plak nak tanya kan...amalan amek berat satu sama lain memang patut di amalkan..khususnya satu kelas kan.. tapi berpada-pada la..jangan sampai buat orang lain tak selesa dengan sikap kita...

Ni..kang ada plak yang salah faham...bukan nak tujukan pada mana-mana individu ke..just untuk ingatan diri sendiri je...tapi, kalo pembaca2 sekalian mungkin ada yang terbaca dan yang 'ter'terasa dengan kenyataan ini.. harap maaf...tanpa niat nak menyinggung mana-mana pihak...wallahua’alam.....

terima kasih kepada pemberi-pemberi hadiah sekalian....

“Diharapkan, amanah yang berjaya ditunaikan, menjadi habuan akhirat dikala mengadap Allah SWT, disamping menjadi modal utama untuk dibangkitkan bersama Nabi kesayangan, Muhammad SAW.”

Thursday, October 8, 2009

Antara Betul ke Tidak

Tagged by Hafidah..~~

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with d wedding plan!=) At the end, choose d people u want to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know about u!


1. how old are you?~ 20 tahun je...bulan ni bakal menjangkau 21, hihihi

2. are you single?~ hum.....engaged daaaa.....

3. at what age do you think you'll get married?~ hum....20 tahun ke atas, ngeh2

4. do you think you'll marry the person you are with now?~ of Course la..x kan tunang ngan org lain, kawen ngan orang len, hihi...insyALLAH...doakan kami....

5. if not, who do you want to marry?~ jawapan nye tetap same.... ;)

6. who will be your bridesmaid & bestman?~ sape2 yang sudi, cepat bagi name, hihi =)

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?~ ha..rahsia2...datang la nanti baru tau, hikhik

8. where do you plan to go on honeymoon?~ ikut husband la..kan die nak belanje, hihi..

9. how many guests do you think you'll invite?~ hum...brape ye..tengok lembu brape ekor ayah aku nak sembelih...hihi

10. will that include your exes?~ ape pny soalan daa...umat islam kan bersaudara....hihi

11. how many layers of cake do you want?~ hum...kalo x dapat 3, 5 pon ok gak...huhu

12. when do you want to get married, morning or evening?~ ni dah ketetapan, after zohor, huhu..

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.~ xpernah terpk la plak..kot ad kompang ke selawat ke..best jugak..huhu

14. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?~ makan ngan tangan la, romantik ckit, ayu, sopan gitu..hihi

15. champagne or red wine?~ ish3...selalu nye org melayu wat sirap jer le...

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?~ tunggu cuti sekolah panjang la kot...maklum la 2 2 ustaz/ ustazah.....hihi

17. money or household items?~ nak both~~ehe..

18. how many kids would you like to have?~ ha..campur adik beradik aku, adik beradik die.. (ke up lagi..my future husband....???)huhu

19. will you record your honeymoon in DVD/CD?~ eh..nak la...bukan selalu kan, hihi

20. whose wedding plan would you like to know next.~ kak kiah ke, sape2 yang dah nak kawen tu, sedar diri..hihi..hum...my future husband...?? bleh gak nk wat..bleh baca, hihi

Wednesday, October 7, 2009

Bermula di sini. . .

ALHAMDULILLAH.... hari ini dapat jugak aku post beberapa gambar dan cite2 terbaru.. moga2 masih dalam 'mood' raya... huhu... syawal kali ini penuh bermakna buat diri ku..buat keluarga aku.... di kesempatan ini... aku nak ucap....

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.. MAAF ZAHIR BATIN...

kepada semua kawan2 yang mengenali diri ini..salah silap harap di maaf kan...






































Bermulanya episod baru dalam hidup ku yang bergelar seorang wanita.... alhamdulillah juga, majlis yang di rancangkan telah berjalan lancar..dengan izin dariNYA...maka sah lah aku bergelar tunangan orang...belum nek status 'puan' lagi...hihi...

*********************

Doa kami..semoga ikatan pertunangan ini kekal hingga ke jinjang pelamin...tempoh pertunangan ini orang kate tempoh untuk berkenal-kenalan..walaupun dah lame kenal..tapi.. masa bertunang ni, orang kate banyak dugaan dan cabarannya...semoga kami sama2 tabah dalam menempuh dugaan..sama ada dari dalaman mahupun luarannya....

**********************

Kadang2 bile di fikir2kan...takut juge la..bakal nak menghadapi alam baru ni...dah biasa sorang2.. bebas je ke mana nak pergi..ttbe dah kene buat semua utk 2 orang...ai...banyak nak kene belajar ni...belajar degree ni pon x abes lagi..hikhik...

*****************

Apa2 pon..semua orang mesti mengimpikan hidup berkeluarga jugak..nak ada keluarga yang bahagia...cume yang bezanya cepat atau lambat...

***************************

Hum....semoga majlis pernikahan dan perkahwinan yang bakal berlangsung berjalan lancar.. semoga mendapat keberkatan dariNYA....


"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kami...berkatilah majlis kami..rahmatilah hidup kami...limpahkanlah rezeki kepada kami dan ke atas keluarga kami..serta berkatilah rezeki yang telah engkau berikan kepada kami.....amiiiiinnn...."

Monday, July 13, 2009

Kerinduan bertimpa-timpa

Mengertilah hati ini....
entry kali ni khas untuk sahabat-sahabat seperjuangan PISMP 4.02

Persahabatan

Album : Saujana
Munsyid : Saujana
http://liriknasyid.com


Kau bagaikan tebing
Seringkali dipukul badai
Kurela menjadi aur
Kita saling memerlukan

Susah senang kita hadapi
Demi cita dan perjuangan
Rintangan yang menghalang kita
Tempuh dengan kesabaran

Mari kita bersatu
Kukuhkan persahabatan
Untuk masa hadapan
Yang lebih bercahaya

Kita insan biasa
Penuh dengan kekurangan
Teguran dan peringatan
Mengukuhkan persahabatan

Rahmat dan kasih sayang Allah
Yang Maha Esa
Itulah yang diharapkan
Meredhai kejayaan

Bersatu

Album : Senyum
Munsyid : Raihan
http://liriknasyid.com

Menjadi harapan untukku menyaksikan
Umat yang bertuah ini kembali bersatu hati

Hilangkan yang keruh ambillah yang jernih
Tiada yang lebih berharga selain dari perpaduan

Lupakanlah segala persengketaan
Hubungkan kembali tali persaudaraan

Karena orang beriman itu bersaudara
Saling bertolong bantu berkasih mesra
Agar generasi kita di masa hadapan
Bangga dengan apa yang kita wariskan

Bersatu kita teguh
Bercerai kita roboh
Yang berat sama dipikul
Yang ringan dijinjing sama

Sepakat membawa berkat
Asas hidup bermasyarakat
Amalkan hidup yang sehat
Selamat dunia akhirat

Wahai Sahabat

Album : single
Munsyid : Riham Nasyid
http://liriknasyid.com

Wahai kau sahabat
Marilah bersama
Berjuang dijalan Allah
Kuatkan Ukhuwah

Langkah demi langkah
Yakinlah kita sanggup
Berdoa kepadanya
InsyaAllah Dimudahkan

Reff : Beramal to akhirat
Urusan Dunia tercukupi
Niat tujuan baik
Allah kan beri pahala

Hubungan dengan Allah
Baik Juga sesamanya

Ooo......sahabat................

Wahai sahabat........wahai sahabat 2 x

Langkah demi langkah
Yakinlah kita sanggup
Berdoa kepadanya
InsyaAllah Dimudahkan

Reff : Beramal to akhirat
Urusan Dunia tercukupi
Niat tujuan baik
Allah kan beri pahala

Hubungan dengan Allah
Baik Juga sesamanya

Ooo......sahabat...............

Wahai sahabat.......

Oh sahabat yang terbaik
Kau selalu menemani
Di setiap perjuangan ....

Reff : Beramal to akhirat
Urusan Dunia tercukupi
Niat tujuan baik
Allah kan beri pahala

Hubungan dengan Allah
Baik Juga sesamanya

Ooo......sahabat....Wo..uu..ooo

********************************


sesungguhnya setiap insan biasa punya kelebihan dan kekurangan... aku juga insan biasa yang punya sejuta kelemahan dan kekurangan.. namun... jangan lah kau ukur setiap kelemahan yang ada sebagai syarat kepada persahabatan kita... aku insan biasa yang tak mampu menjaga hati semua orang yang aku sayang.... aku juga tak mampu mengembirakan hati orang2 yang aku sayang... namun... aku sentiasa berusaha menjadi sahabat yang baik.. aku sedar.. setiap kepincangan bermula dari diri yang lemah ini... aku cuba perbaiki...

aku hanya ada satu hati.. yang selalu mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kita bersama..

aku hanya ada satu hati yang setulus ikhlas melayari kehidupan di bumi IPIS ni bersama kalian.. setelah 3 tahun kita bersama.. segala pahit manis tersemat dalam ingatan.. sesungguhnya aku gembira bersama kalian...

Di kesempatan ini juga.. aku/ saya nak mintak maaf buat semua terutama pada sahabat2 PISMP 4.02.. segala kesalahan, kekasaran, ke'ter'asaan di hati, harap di maafkan.. segala makan minum, hutang2 harap di halalkan...


Terima Kasih khas buat...


~~> Asiah, Ita, Diba, Chah, Farahin, Sya, Aisah..

~~> Lias, Luqman, Pdot, Din, Wan, Husni, Husain, Mat K, Yazid, Azri, Achik, Qamar


** IKHLAS kan hati... mulakan segalanya dengan NIAT yang betul... INSYALLAH... akan di berkati.. sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui sama ada yang terang atau tersembunyi... wallahua'alam..